KSIĄŻKI, Z KTÓRYCH DOWIESZ SIĘ WIĘCEJ

12 listopada 2020 odbyła się premiera książki autorstwa Agnieszki Cegielskiej „Naturalnie dla zdrowia”, w której napisałam rozdział o mnie, o mojej drodze do zdrowia i terapii wisceralnej.

Zachęcam do zapoznania się z publikacją.

Agnieszka Cegielska „Naturalnie dla zdrowia”

Pomimo tego, iż choroby, które przeszłam, wielokrotnie powodowały, że nie miałam siły wstać z łóżka, to z perspektywy kilkunastu lat tej wędrówki patrzę z wdzięcznością, że mogłam tego wszystkiego doświadczyć. Zarówno moje serce, jak i rozum, już wiedzą, że każda sytuacja w życiu, a szczególnie choroba, ma nas czegoś nauczyć i coś nam pokazać. Musimy coś zmienić w swoim życiu i po prostu szukać własnej drogi. To jest nasz naturalny drogowskaz.

Magda Zdziechowska

Droga do zdrowia – przejdź ją z Agnieszką Cegielską i z jej rozmówcami

Wielu z nas myśli, że droga do zdrowia jest długa i niełatwa. Jednak często okazuje się, że może być zdecydowanie krótsza i prostsza. W książce „Naturalnie dla zdrowia” Agnieszka Cegielska postanowiła porozmawiać ze specjalistami, którzy zajmują się zdrowiem. Jak bardzo mogą pomóc nam odpowiednia dieta, osteopatia, terapia krzyżowo-czaszkowa, chiropraktyka, hirudoterapia i wiele innych terapii? Co możemy zrobić, aby w naturalny sposób wesprzeć naszą odporność i jak robią to ci, którzy na co dzień pomagają innym? Co zrobić, aby uwolnić z organizmu nagromadzony latami stres i pokochać niedoskonałości swojego ciała? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w najnowszej książce znanej i cenionej propagatorki zdrowego stylu życia, Agnieszki Cegielskiej.

„Naturalnie dla zdrowia” to twoja recepta na zdrowe życie.

28 sierpnia 2024 BĘDZIE MIAŁAM MIEJSCE premiera książki autorstwa Veroniki Szwejk i Mikołaja Batora „Ale ferment!”, 

Zachęcam do zapoznania się z publikacją.

Ale Ferment - Veronika Szwejk

WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI!
Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.

Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom

Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy…
Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods – poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan.
A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!)

Scroll to Top